Majame Majame

Mari Lounavaara

Designer, Co-Founder
Muotoilija (yamk), tietojenkäsittelyn tradenomi (multimedia)

mari(at)majame.fi
linkedin.com/in/marilounavaara
instagram.com/lounamari

palvelumuotoilun menetelmät / asiakas- ja käyttäjätutkimus / CX&UX / B2C & B2B / työpajojen fasilitointi / konseptisuunnittelu / protoilu / ketterä projektinhallinta / muotoiluajattelu / co-design / asiakasymmärrys / kokeilu / verkkopalvelut / kaupunkimuotoilu

Asiakkaitani ovat olleet mm. Nokia, Yle ja Turun kaupunki

Kuka olen

Mari, terve! Mä oon luova ongelmanratkaisija, yleisentusiasti, fiilistelijä, muotoiluajattelija ja vähän nörttikin, eli olen tällainen hybridi luovaa alaa, IT:tä ja bisnestä. Lisäksi olen viisastelevan ekaluokkalaisen äiti ja kaikenlaisen kulttuurin ja liikunnan suuri ystävä.

Miksi ryhdyit yrittäjäksi

Koska halusin! Halusin päästä toteuttamaan omaa juttua ja koin, että yrittäminen on paras, tai siis ainoa, tapa päästä tekemään sitä. Yrittäminen on terminä ihan liian negatiivisesti latautunut. En mä ainakaan yritä mitään, mä teen (ja opin) ja onnistun. Ja nyt yrittäjänä tuntuu, että kaikki on mahdollista ja maailma avoin!

Musta tuntuu, että me ollaan Jaanan kanssa viimeiset 10 vuotta jotenkin sivuttu yhteistä yrittämisideaa ja nyt se sitten toteutuu ja se on ihan mahtavaa.

Vahvuuteni

Olen herkkä innostumaan ja innostan mielelläni muitakin. Mun mielestä mulla on tosi hyvät sosiaaliset taidot ja kyky sopeutua kameleontin lailla vähän joka paikkaan ja tilanteeseen. Suhtaudun uteliaan avoimesti uusiin juttuihin ja mun halu oppia uutta on pohjaton.

Heikkouteni

Mun rutiinien sietokyky on aika huono. Olen myös vähän päällepäsmäri, mutta mulle saa sanoa, jos alkaa ärsyttää. Niin ja vaikka mä innostun nopeasti, niin sillä innolla saattaa olla myös tapana lopahtaa yhtä nopeasti, jos ei joku vähän potki eteenpäin.

Suurin onnistuminen

Osallistuttiin entisen kollegan kanssa pitchauskisaan, johon tehtiinkin parodiamusiikkivideo, koska överit on aina parempi kuin vajarit. Video pärjäsi niin, että päädyttiin Istanbuliin lavalle pokkaamaan kukkia ja Stephen Elop mainitsi meidän nimet joulupuheessaan. Mun jälkikasvuni on myös onnistuminen, jota jaksan aina ihmetellä. Niin ja tekemäni hole-in-one golfissa!

Mikä inspiroi

Matkustelu, kiinnostavat tyypit ja tarinat, musiikki, kontrastit, Instagram ja Pinterest - tai niiden sisältö. No, miksei periaatteessa alustatkin.

Elämäni tarkoitus

Tehdä maailmasta vähän parempi. Mussa elää idealisti ja toivon, että voin vielä vaikuttaa maailman epäkohtiin sosiaalisen muotoilun kautta.

Miten nollaan

Harrastan aika paljon liikuntaa ja se on mulle ihan paras keino nollata. Mieluiten tanssin, mutta myös pitkä lenkki pyörällä/jalan toimii. Nollaan myös binge-watchaamalla (ahmimiskatsomalla?) hyviä sarjoja ja lisäksi tykkään pelata mobiili- ja konsolipelejä.