Majame Majame

Mari Lounavaara

Designer, Co-Founder
Muotoilija (yamk), tietojenkäsittelyn tradenomi (multimedia), Ammatillinen opettaja

mari(at)majame.fi
linkedin.com/in/marilounavaara
instagram.com/lounamari

palvelumuotoilun prosessi ja menetelmät / asiakas- ja käyttäjätutkimus / CX&UX / fasilitointi / konseptisuunnittelu / protoilu / ketterä projektinhallinta / kokeilut / verkkopalvelut  / kouluttaminen ja opettaminen

Asiakkaitani ja työnantajiani ovat olleet mm. Nokia, Yle, Orion, Satakunnan ammattikorkeakoulu ja Turun kaupunki

Kuka olen

Mari, terve! Olen luova ongelmanratkaisija, muotoilija, fiilistelijä, tätä nykyä myös opettaja ja vähän nörttikin, eli olen tällainen hybridi luovaa alaa, IT:tä, bisnestä ja pedagogiikkaa. Lisäksi olen alakoululaisen äiti ja kaikenlaisen kulttuurin ja liikunnan suuri ystävä.

Miksi ryhdyit yrittäjäksi

Halusin päästä toteuttamaan omaa juttua ja koin, että yrittäminen oli silloin muutama vuosi sitten paras tapa päästä tekemään sitä. Palvelumuotoiluun liittyviä työpaikkoja oli silloin vielä varsin vähän. Nykyisin niitä on toki enemmän, mutta yrittäminen on siitä kivaa, että voi ihan itse valita ne parhaat tyypit ja tahot kenen kanssa tehdä töitä. Ehkä se alku vaati vähän uskallustakin.

Vahvuuteni

Olen herkkä innostumaan ja innostan mielelläni muitakin. Mun mielestä mulla on hyvät sosiaaliset taidot ja kyky sopeutua kameleontin lailla vähän joka paikkaan ja tilanteeseen. Suhtaudun uteliaan avoimesti uusiin juttuihin ja haluni oppia uutta on pohjaton.

Heikkouteni

Mun rutiinien sietokyky on aika huono. Ja vaikka mä innostun nopeasti, niin sillä innolla saattaa olla myös tapana lopahtaa yhtä nopeasti, jos ei joku vähän potki eteenpäin.

Suurin onnistuminen

Osallistuttiin entisen kollegan kanssa pitchauskisaan, johon tehtiinkin parodiamusiikkivideo, koska överit on aina parempi kuin vajarit. Video pärjäsi niin, että päädyttiin Istanbuliin lavalle pokkaamaan kukkia ja Stephen Elop mainitsi meidän nimet joulupuheessaan. Mun jälkikasvuni on myös onnistuminen, jota jaksan aina ihmetellä. Niin ja tekemäni hole-in-one golfissa!

Mikä inspiroi

Luonto, ihmiset, musiikki, kirjat, sarjat ja leffat

Elämäni tarkoitus

Tehdä maailmasta vähän parempi. Mussa elää yhä pieni idealisti ja toivon, että voin vielä vaikuttaa maailman epäkohtiin muotoilun avulla.

Miten nollaan

Harrastan aika paljon liikuntaa ja se on mulle ihan paras keino nollata. Mieluiten tanssin, mutta myös pitkä lenkki pyörällä/jalan tai vaikka uiden altaassa toimii. Nollaan myös bingeämällä sarjoja ja lisäksi tykkään pelata mobiili- ja konsolipelejä.